Tuinrenovatie in de planning? Doe het in het najaar!

U kunt uw tuin natuurlijk het hele jaar door renoveren of aanleggen. Maar de beste tijd om dit te doen, is eigenlijk wel het najaar. Daarvoor zijn drie redenen.

 

  1. U geniet in het voorjaar van een aangelegde tuin.

Zodra alles gaat groeien en bloeien, heeft u in het voorjaar meteen een mooie tuin. U ziet uw tuin als het ware langzaam opbloeien en alles staat er netjes bij.

  1. Bestrating klinkt goed in

In de zomer loopt u veel door uw tuin, in het najaar en in de winter is dat vaak minder het geval. Daarom heeft bestrating die u in het najaar legt, de hele winter de tijd om goed in te klinken. Daarna ligt het stevig voor het komende voorjaar en de zomer.

  1. Ideale planttijd voor struiken en bomen

In de winter zijn de meeste planten en bomen in een soort ‘ruststand’. Ze hoeven niet te bloeien of te groeien. Dat geeft ze meer gelegenheid om hun energie te besteden aan goed wortelen in de tuin. Daarna staan ze stevig voor de zomer, zodat ze weer groen kunnen worden en mooi kunnen bloeien!

 

Tuinafval afvoeren

Het renoveren of aanleggen van uw tuin leidt natuurlijk wél tot afval. Kunt u dat in de groene kliko niet allemaal kwijt? Met een tuinafval container van Euro Milieu voert u het afval makkelijk en voordelig af. We brengen de container naar u toe en halen hem ook weer bij u op. Simpel! Bekijk hier het assortiment containers voor tuinafval en bestel uw container in onze webshop.